Skakar hand

Lästid ca

Såhär kan du låna pengar till att starta ett aktiebolag

Om du vill starta aktiebolag kan det vara bra att känna till att bolagsformen skiljer sig en del från andra typer av bolag. Du måste ha 50 000 kr i kontantinsats om du vill starta ett aktiebolag. Har du inte det finns möjligheten att låna pengar så att du kan starta eget aktiebolag.

Låna pengar för att komma igång snabbt

När du väl bestämt dig för att realisera din dröm om att starta ett företag vill du självklart att det ska gå så snabbt och smidigt som möjligt att komma igång. Att starta företag kräver en del ansökningar på nätet och förstås måste du visa att du har 50 000 kronor att lägga in som kapital i företaget. Långt från alla framgångsrika entreprenörer har haft eget startkapital utan många väljer istället att låna till aktiebolag. Genom att ansöka om lån hos någon av de många långivare som finns att välja på kommer du att vara igång med ditt företag mycket snabbare än om du skulle spara ihop pengarna.

Ansök online

Långivarna som finns på nätet är ofta väldigt snabba med att ge svar på om lånet beviljas eller ej. Är det viktigt för dig att kunna låna pengar snabbt så ska du leta efter ett företag som lovar att behandla din ansökan och betala ut dina pengar direkt. När du väl har pengarna kan du gå vidare att ta kontakt med banken för att sätta in pengarna på ett företagskonto. Sedan kan du bocka av det steget på din resa mot att starta eget aktiebolag. Det är enklare än du tror att starta eget, läs till exempel på verksamt.se om hur du gör - steg för steg. Att låna till aktiebolag har tack vare ansökningar online aldrig varit lättare.

Låna till aktiebolag hos Bynk

Ränta

Genom att jämföra olika långivares räntor kan du se till att få den lägsta möjliga räntan. Låna till aktiebolag kan du göra hos de flesta långivare. Ibland är det dock så att den lägsta räntan hittar du hos det låneföretag som är specialiserade på företagslån. Använd sajter som jämför låneräntor innan du ansöker och kom ihåg att du kan flytta lån som du redan tagit genom att göra en ny ansökan och bli godkänd hos ett annat bolag. För att få låg ränta ska du också ha en plan för att betala tillbaka pengarna. När ditt företag börjar tjäna pengar kan du betala av på lånet snabbare och på det sättet minska dina räntekostnader.

Jämför företagslån

Saknar företaget inkomster?

Om du vill låna till att starta ett eget företag är det kanske för att du just nu inte har någon egen inkomst. Du kanske ser företaget som ett sätt att börja tjäna pengar. Då kan det vara bra att veta att det går att låna till aktiebolag även om du saknar inkomst. De flesta långivare i Sverige har höga krav på inkomst och ett sätt att komma runt detta är att ansöka om lånet tillsammans med någon annan. Kanske är ni två som ska starta företaget ihop? Att båda ansöker om lånet är ett sätt att lättare få det beviljat. Normalt rekommenderas inte att låna pengar utan inkomst. Samtidigt kan ett lån vara en möjlighet att börja tjäna pengar.

Kreditupplysning

En del vill inte att kreditupplysningen sker genom UC, eller Upplysningscentralen, på grund av sin ekonomiska historia. Då kan det vara bra att veta att det finns företag som inte använder UC. Kom bara ihåg att UC och kreditupplysning inte är samma sak. Bara för att långivaren inte tar en UC betyder inte att de inte kommer att ta en kreditupplysning. De kanske bara använder något av de andra kreditupplysningsföretagen. Att låna till aktiebolag kan gå bra trots att du har betalningsanmärkning. Flera långivare ser inte en anmärkning som ett hinder, utan ser istället till helheten i din ekonomi. Genom att välja en av dessa aktörer kan du låna pengar till ditt företag trots en anmärkning.

När kommer pengarna?

När du tar lån vill du förstås inte vänta på pengarna längre än nödvändigt. Har du någon gång tagit ett lån via någon av de stora bankerna så vet du att det kan ta tid att få lånet beviljat och pengarna utbetalda. Det är inte så roligt om du är redo att komma igång med ditt företag! Som tur är finns det flera aktörer som lovar att betala ut pengar direkt. Att låna till aktiebolag behöver alltså varken ta tid eller vara krångligt. Så snart du fyllt i ansökan och skickat iväg den sker en bedömning och du får svar. Därefter betalas pengar ut på det konto som du angett.

Snabbt och smidigt

Tidigare har det varit väldigt krångligt att ansöka om lån. Det kunde ta dagar eller veckor och du behövde själv åka till banken för att kunna göra en ansökan. Sedan skulle den kontrolleras och därefter fick du veta om du kunde få låna pengar eller ej. Vilken skillnad jämfört med idag! Nu kan du få ett lån på under 10 minuter, under förutsättning att du uppfyller de krav som långivaren ställer på dig. Att låna till aktiebolag via nätet är väldigt enkelt och ansökningarna är anpassade för att gå snabbt att fylla i. Din ansökan behandlas i många fall direkt och du kan snart vara igång med ditt företag.

Låna till aktiebolag hos Lendo

Skakig inkomst?

Man måste väl ändå ha jobb för att få lön? Visst finns det långivare som frågar efter din anställning och vill ha intyg på detta, men det gör långt ifrån alla. Istället hämtar de uppgifter om vad du deklarerat för inkomst och det kan förstås vara så att du har haft en inkomst under det senaste året även om du inte har jobb just nu. Kanske har du sagt upp dig för att starta ditt företag och just nu inte får en lön på månadsbasis. Att låna till aktiebolag måste inte vara omöjligt på grund av detta. Leta upp ett företag där du kan visa att du haft inkomst så är det möjligt att låna pengar utan fast inkomst.

Att låna pengar till ditt aktiebolag sker både enkelt och snabbt. Det finns mängder av långivare och säkert hittar du någon som passar dig bra. Även om du är utan jobb, har anmärkningar eller bara har bråttom med att få pengarna finns det en aktör för dig.

Per Lindow
Per har många års erfarenhet av att jobba med blancolån och konsumentkrediter. Per ansvarar för utveckling av Blancolåna men bidrar också med recensioner och publicerar information om lån och långivare.

Fler nyheter