Låna pengar till körkortet

Lästid ca

Låna pengar till körkort med eller utan inkomst

Att ta körkort har blivit är något som kan bli väldigt dyr affär för många. Det gäller särskilt i storstadsregionerna, där bilkörande kanske inte är lika naturligt som på landsorten. Då kan det vara bra att det går att låna till körkort.

Många alternativ för att låna till körkort

Att låna till körkort är ett alternativ till att spara pengar eller få pengar av sina föräldrar. Som vanligt när man lånar pengar så ska man noga se över sin situation och se till att man har råd att betala tillbaka pengarna på utsatt tid. Ibland är det så att man kanske får ett jobberbjudande där man behöver köra bil i jobbet, och kan därför snabbt behöver ta sitt körkort. Då kan man också behöva låna pengar snabbt och enkelt utan att behöva ta sig igenom tidskrävande byråkrati. Det finns många bra och seriösa aktörer på lånemarknaden som du som har en ordnad ekonomi kan vända dig till för hjälp.

Låna till körkort hos Advisa

Ansök på nätet

Om du vill låna till körkort och få pengarna direkt är det bra att kunna ta hjälp av en av de större bankerna eller motsvarande aktörer. De flesta av dem har konsumtionslån av olika typer där du som varit en trogen kund och har en ordnad ekonomi kan få en utbetalning direkt och utan mer än ett bank-ID och en registerkontroll. Om du är ung och kanske studerar eller inte har regelbundna inkomster kan det vara bra att kolla med en förälder eller annan nära anhörig och se om de kan vara medsökande på lånet. Det brukar underlätta avsevärt när det kommer till att få lån godkända hos bankerna.

Ha koll på räntorna

För dig som vill låna till körkort och vill ha en så låg ränta som möjligt är antingen studielån eller ett lån från någon av de större bankerna det bästa alternativet. Idag finns det dock gott om olika aktörer, stora som små, som kan erbjuda lån med låga räntor. Här gäller det alltså att ha lite is i magen och att se till att göra jämförelser. Det är viktigt att ha koll på vilka aktörer som erbjuder den lägsta räntan, att ta ett lån kostar trots allt pengar. Här kan praktiska jämförelsesidor komma väl till pass eftersom att dessa sidor redan har gjort jobbet åt dig.

Välj långivare med omsorg

Om du ska låna till körkort men inte har någon inkomst alls kan det bli lite besvärligt. Det bästa alternativet då är att försöka ta ett studielån. Du kan också ansöka om ett blancolån tillsammans med en medsökande. Detta kan vara direkt avgörande för huruvida ett lån beviljas eller ej. Om det inte heller är någon möjlighet får du försöka hitta ett annat alternativ. Det finns gott om tjänster på internet som hjälper dig att hitta långivare som passar just din situation. Tänk dock på att det är sannolikt att räntan kommer bli väldigt hög om den som lånar ut bedömer att det finns en risk att du inte har råd med lånet.

Behöver du låna pengar till ditt körkort och saknar kontantinsats är blancolån en bra lösning. Här på Blancolana.se kan du få hjälp att jämför olika blancolån och hitta ett lån med så bra villkor som möjligt.

Jämför blancolån

Hur fungerar det att låna till körkort?

Om du ska låna till körkort och vill ha pengarna direkt behöver du givetvis ett bankkonto. Idag är de flesta lånetjänster fullt ut digitala och du loggar in på en sida online med ditt Bank-ID på samma sätt som när du ska betala räkningar eller legitimera dig hos Försäkringskassan. Där anger du de uppgifter som efterfrågas och sedan tas det en kreditupplysning på dig. Sedan är det normala att pengarna betalas ut direkt och sätts in på ditt bankkonto så att du kan använda dem redan inom ett par dagar. Se till att inte spendera pengarna på annat. Att ta ett körkort blir ofta dyrare än man tänkt sig.

Många undrar hur snabbt pengarna finns tillgängliga när man ska låna till körkort. Ofta när man väl har bestämt sig för att ta ett körkort vill man komma igång så snart det är möjligt. För att kunna göra det behöver man också ha pengarna snabbt. Ett alternativ som CSN kan då vara dåligt eftersom det tar relativt lång tid att få ut pengarna. Det är blanketter som ska fyllas i och skickas in och sen ska någon handlägga det. Då kan alternativa låneformer vara bättre eftersom det enda du behöver är ett bankkonto och ett elektroniskt Bank-ID på din telefonen eller datorn. På det sättet får du pengarna snabbt och kan komma igång och köra.

Låna pengar av Zmarta

Låna pengar till körkort utan fast inkomst

För dig som saknar stabil inkomst och vill låna till körkort finns det flera alternativ att välja mellan. Många långivare godkänner en skakig inkomsthistorik. Ofta kan dessa aktörer kräva något slags intyg på att du trots allt haft en inkomst under det senaste året, även om det inte rör sig en traditionell månadslön. Om detta stämmer in på dig kan du vänta dig att få betala högre ränta på ditt lån till körkort. Du kan alltså mycket väl bli beviljad ett blancolån trots att du saknar en fast månadsinkomst.

Sammanfattningsvis kan man säga att det finns gott om varianter för den som vill låna till körkort. Som vanligt när man tar ett lån så handlar det om att säkerställa att man har råd med lånet, och att noga jämföra villkor innan man ansöker. Hoppa aldrig på första bästa lån, utan se till att ta ett som kostar dig så lite som möjligt.

Per Lindow
Per har många års erfarenhet av att jobba med blancolån och konsumentkrediter. Per ansvarar för utveckling av Blancolåna men bidrar också med recensioner och publicerar information om lån och långivare.

Fler nyheter