Låna pengar till körkortet

Låna pengar till körkort med eller utan inkomst

Att ta körkort har blivit en väldigt dyr affär för många. Det gäller särskilt i storstadsregionerna där bilkörande kanske inte är lika naturligt som på landsorten. Då kan det vara bra att det går att låna till körkort.

Många alternativ för att låna till körkort

Att låna till körkort är ett alternativ till att spara pengar eller få pengar av sina föräldrar. Som vanligt när man lånar pengar så ska man noga se över sin situation och se till att man har råd att betala tillbaka pengarna på utsatt tid. Ibland är det så att man kanske får ett jobberbjudande där man behöver köra bil, och kan därför snabbt behöver ta sitt körkort. Då kan man också behöva låna pengar snabbt och enkelt utan att behöva ta sig igenom en massa byråkrati. Det finns många bra och seriösa aktörer på lånemarknaden som du som har en ordnad ekonomi kan vända dig till för hjälp.

Ansök online

Om du vill låna till körkort och få pengarna direkt är det bra att kunna ta hjälp av en av de större bankerna eller motsvarande aktörer. De flesta av dem har konsumtionslån av olika typer där du som varit en trogen kund och har en ordnad ekonomi kan få en utbetalning direkt och utan mer än ett bank-ID och en registerkontroll. Om du är ung och kanske studerar eller inte har regelbundna inkomster kan det vara bra att kolla med en förälder eller annan nära anhörig och se om de kan vara medsökande på lånet. Det brukar underlätta avsevärt när det kommer till att få lån godkända hos bankerna.

Låna till körkort hos Advisa

Välj långivare med omsorg

Om du ska låna till körkort men inte har någon inkomst alls kan det bli lite besvärligt. Det bästa alternativet då är att försöka ta ett studielån. Du kan också ansöka om ett blancolån tillsammans med en medsökande. Detta kan vara direkt avgörande för huruvida ett lån beviljas eller ej. Om det inte heller är någon möjlighet får du försöka hitta ett annat alternativ.

Kreditupplysning

Varje gång du lånar pengar av någon så görs det en registerkontroll på dig för att se hur stora skulder du har och om du har någon betalningsanmärkning eller skulder hos Kronofogden. Det största företaget som gör sådana kreditbedömningar heter Upplysningscentralen - UC. Där ser man också hur många gånger någon har begärt en kontroll på dig. Om du har många sådana kontroller kan det ses som negativt om du senare tänker göra en större investering. Därför kan det vara bra för dig som ska låna till körkort att hitta en långivare som inte använder sig av UC. På så sätt håller du ditt register hos UC under kontroll och din kreditvärdighet skyddas.

Hur fungerar det att låna till körkort?

Om du ska låna till körkort och vill ha pengarna direkt behöver du givetvis ett bankkonto. Idag är de flesta lånetjänster fullt ut digitala och du loggar in på en sida online med ditt Bank-ID på samma sätt som när du ska betala räkningar eller legitimera dig hos Försäkringskassan. Där anger du de uppgifter som efterfrågas och sedan tas det en kreditupplysning på dig. Sedan är det normala att pengarna betalas ut direkt och sätts in på ditt bankkonto så att du kan använda dem redan inom ett par dagar. Se till att inte spendera pengarna på annat. Att ta ett körkort blir ofta dyrare än man tänkt sig.

Behöver du låna pengar till ditt körkort och saknar kontantinsats är blancolån en bra lösning. Här på Blancolana.se kan du få hjälp att jämför olika blancolån och hitta ett lån med så bra villkor som möjligt.

Jämför blancolån

Många undrar hur snabbt pengarna finns tillgängliga när man ska låna till körkort. Ofta när man väl har bestämt sig för att ta ett körkort vill man komma igång så snart det är möjligt. För att kunna göra det behöver man också ha pengarna snabbt. Ett alternativ som CSN kan då vara dåligt eftersom det tar relativt lång tid att få ut pengarna. Det är blanketter som ska fyllas i och skickas in och sen ska någon handlägga det. Då kan blancolån online vara bättre eftersom det enda du behöver är ett bankkonto och ett elektroniskt Bank-ID på din telefon eller datorn. På det sättet får du pengarna snabbt och kan komma igång och köra.

Låna pengar av Zmarta

Att låna pengar till körkort utan inkomst

För dig som saknar stabil inkomst och vill låna till körkort är CSN det bästa alternativet. Du kan få ett lån även om du inte har ett jobb, det är till och med en förutsättning att du inte har det. Räntan på dessa lån är den överlägset bästa på marknaden (0,13 % för 2018) och villkoren för återbetalning är generösa. För många jobb idag krävs det att man har körkort, vilket kan göra att det blir en väl värd investering. Om du inte vill ta ett CSN-lån, eller av någon anledning inte blir beviljad det, så finns det många olika typer av blancolån du kan ta utan fast inkomst. Se dock till att noga se över villkoren. Många är också dyra.

Sammanfattningsvis kan man säga att det finns gott om varianter för den som vill låna till körkort. Som vanligt när man tar ett lån så handlar det om att säkerställa att man har råd med lånet, och att noga jämföra villkor innan man ansöker. Hoppa aldrig på första bästa lån, utan se till att ta ett som kostar dig så lite som möjligt.