Wästgöta Finans - ny långivare av blancolån

Lästid ca

Wästgöta Finans: Ny långivare av blancolån från Jula

Varuhuset Jula har nu startat upp finansbolaget Wästgöta Finans som erbjuder blancolån till privatpersoner som behöver en skjuts för att förverkliga sina mål.

Jula har idag 97 varuhus, varav 52 av dem i Sverige, och säljer även sina produkter för hemmafixare i sin webbshop. Nu lanserar Jula också kreditgivningsbolaget Wästgöta Finans som erbjuder blancolån utan säkerhet. Själva bolagsnamnet Wästgöta Finans registrerades redan år 2012 så tanken på att starta ett bolag som erbjuder lån har kanske funnits under många år hos Julas ledning.

Jula omsatte 6,5 miljarder SEK 2017 och dom har en stor och trogen kundklubb som handlar allt från verktyg och byggmaterial till köksmaskiner och fritidsprodukter. Wästgöta Finans kan säkerligen ganska enkelt nå ut till Julas kunder som exempelvis vill renovera eller köpa bil.

Kostnader för att låna hos Wästgöta Finans

Wästgöta Finans har en uppläggningsavgift på 250 kr och en administrationsavgift på 45 kr per månad. Räntan sätts individuellt och det framgår inte på Wästgöta Finans webbplats vilken lägsta respektive högsta ränta som erbjuds. Lånar du exempelvis 90 000 kr i 36 månader med en ränta på 8,25 % betalar du 2 876 kr/månad och totalt 13 774 kr i ränta och avgifter.

En stor fördel med Wästgöta Finans är att de inte använder UC för sina kreditupplysningar, vilket gör att du inte behöver vara rädd för att en ansökan om lån ska påverka din kreditvärdighet negativt. Jula har lång erfarenhet av kundservice och har en hög servicegrad, vilket gör att de förhoppnings kan applicera samma service hos Wästgöta Finans.

Vi ser fram emot att följa utvecklingen för Wästgöta Finans framöver och uppdaterar med fler nyheter. Du kan också läsa vår recension av Wästgöta Finans här på Blancolåna!

Per Lindow
Per har många års erfarenhet av att jobba med blancolån och konsumentkrediter. Per ansvarar för utveckling av Blancolåna men bidrar också med recensioner och publicerar information om lån och långivare.

Fler nyheter