Coop Bank utökar lånebelopp och löptid

Coop har länge haft en högsta gräns på 350 000 kr som går att låna genom privatlån. Nu ökar Coop den gränsen och ökar samtidigt högsta möjliga löptid.

Coop Bank utökar lånebelopp och löptid

Per Lindow

Från och med nu kan konsumenter låna upp till 500 000 kr hos Coop och högsta löptiden är nu 15 år istället för som tidigare 12 år.

För att du ska kunna få låna mer än den tidigare gränsen på 350 000 kr måste du dock ansöka om lån med en medlåntagare.

Få kreditgivare som erbjuder blancolån upp till 500 000 kr kräver medlåntagare. Coop har i grund och botten väldigt generösa villkor på sina blancolån och att dom kräver två som ansöker om lån på belopp över 350 000 kr är inte konstigt. Det påvisar snarare att Coop har en sund kreditgivning och inte vill riskera att låntagare hamnar i ekonomiska bekymmer.

Coop-medlemmar får alltid 1 procents lägre ränta på Coop Privatlån. Är ni dessutom två som ansöker om lån får ni ännu lägre ränta.

Fullständiga villkor hos Coop

Innehåll reviderad Mar 26, 2021

Skribenter

Per Lindow
  • Per Lindow
  • Per har många års erfarenhet av att jobba med blancolån och konsumentkrediter. Per ansvarar för utveckling av Blancolåna men bidrar också med recensioner och publicerar information om lån och långivare. Läs mer om Per
  • LinkedIn
Detta påverkas i privatlivet av lågkonjunkturen

Detta påverkas i privatlivet av lågkonjunkturen

Lågkonjunktur påverkar privatlivet på flera sätt. Ökad arbetslöshet och högre ränta leder till vi tenderar att konsumera mindre. Det kan vara svårare att få hushållskassan att räcka hela månaden – en bra anledning till att ha ett stabilt sparande.

Räntan på blancolån kan komma att höjas

Räntan på blancolån kan komma att höjas

I februari meddelade Riksbanken att en första höjningen av reporäntan skulle komma 2024. Höjningen kan komma redan i år och under våren, vilket kommer påverka låntagare som har tagit blancolån.

Köpa båt inför sommaren?

Köpa båt inför sommaren?

Sommaren är snart i antågande och för er som går i båttankar börjar det bli dags att hitta just er drömbåt! Att låna pengar till en båt kan vara en genväg till att kunna njuta av sköna utflykter på havet utan att behöva spara ihop pengar.

Låna pengar till körkort med eller utan inkomst

Låna pengar till körkort med eller utan inkomst

Att ta körkort har blivit är något som kan bli väldigt dyr affär för många. Det gäller särskilt i storstadsregionerna, där bilkörande kanske inte är lika naturligt som på landsorten. Då kan det vara bra att det går att låna till körkort.

Riksbanken: Bolåneräntorna fördubblas kommande år

Riksbanken: Bolåneräntorna fördubblas kommande år

Riksbankschefen Stefan Ingves uppgav vid en utfrågning i finansutskottet igår att bolåneräntorna kraftigt kommer höjas kommande år. Enligt finansutskottets prognoser kan bolåneräntorna till och med fördubblas.