Beräkna lånekostnad och räkna ut månadskostnad på lån

Vad kostar ett blancolån?

Innan du ansöker och tackar ja till ett lån kan det vara bra att beräkna vad lånet kommer kosta varje månad så att du är säker på att månadskostnaden går ihop med din ekonomi. Använd vår kalkylator för att räkna ut en ungefärlig lånekostnad i ränta och amortering. Kalkylatorn beräknar månadskostnad och totala lånekostnader på annuitetslån.

Räkna ut månadskostnad och total lånekostnad

Ange belopp du ska låna, ränta, och återbetalningstid i kalkylatorn för att beräkna en ungefärlig månadskostnad och total kostnad på ett lån.

  • {{ error }}

I ränta & amortering

{{ monthlyCost.toLocaleString('sv-SE') }} kr/mån

Total lånekostnad

{{ totalSum.toLocaleString('sv-SE') }} kr

Räntekostnad

{{ totalInterest.toLocaleString('sv-SE') }} kr

Betalningstillfällen

{{ totalPayTimes }} st

Såhär räknar vi

  • I beräkningarna tar vi enbart hänsyn till kostnad för ränta och amortering.
  • Ytterligare avgifter som aviavgift och uppläggningsavgift kan tillkomma.
  • Vid rörlig ränta kan kostnaderna förändras och är omöjligt att ha med i beräkningarna.
  • Räntan som betalas på lån är avdragsgill med 30 % upp till 100 000 kronor om året och 21 % på belopp över 100 000 kr. Detta skatteavdrag är inte med i våra beräkningar.
  • Kalkylatorn kan användas för att få ett hum om hur mycket ett privatlån kommer kosta varje månad baserat på belopp, ränta och löptid.

Kommentarer

Marie Ek
22 jul 2019

Tack för en supersmidig kalkylator. Toppen när vi skulle ta lån till båten. Tummen upp!

Blancolåna
22 jul 2019

Kul att sidan var till hjälp Marie.

/Blancolåna

Kajsa
02 nov 2018

Hej!

Tack för en enkel och användbar kalkylator. Det hade varit bra om man kunde lägga till kostnad för startavgift och fakturaavgift också :)

Blancolåna
02 nov 2018

Hej Kajsa och tack för din feedback. Inom kort kommer du kunna välja till uppläggningsavgift och aviavgift. I nästa version av kalkylatorn kommer du också kunna se vad den effektiva räntan blir.

/Blancolåna

Skriv en kommentar

Genom att skicka in en kommentar godkänner du Blancolånas policy för personuppgifter som finns att läsa under Allmänna villkor. Om din kommentar är olämpligt eller framstår som stötande kan Blancolåna välja att inte publicera kommentaren.

Laddar ...
Per Eriksson
Per har erfarenhet av att jobba med blancolån och konsumentkrediter sedan 2009. Per ansvarar för utveckling av Blancolåna men bidrar också med recensioner och publicerar information om lån.