Bästa privatlånen utan säkerhet

Med ett privatlån utan säkerhet kan du låna pengar till vad du vill. Se vanliga ändamål med privatlån och jämför de bästa privatlånen som hjälper dig att ta dig igenom en ekonomisk nödsituation eller förverkliga dina drömmar.

Våra bäst rankade privatlån just nu

Topplista över de privatlån utan säkerhet vi rankar som bäst i maj 2024.

LångivareRäntaLånebelopp
Coop BlancolånCoop5.20 – 16.95 %15000 – 600000 krAnsök
Lendo BlancolånLendo4.70 – 33.75 %10000 – 600000 krAnsök
Bank Norwegian BlancolånBank Norwegian8.29 – 23.91 %5000 – 600000 krAnsök
Marginalen Bank BlancolånMarginalen Bank6.45 – 17.99 %25000 – 500000 krAnsök
Likvidum BlancolånLikvidum4.95 – 25.95 %10000 – 600000 krAnsök

Vad vill du ta ett privatlån utan säkerhet till?

Privatlån som förverkligar dina drömmar

Vill du låna pengar men saknar sparkapital till kontantinsats eller så kanske banken säger nej? Då kan du ta ett privatlån (blancolån) för att exempelvis köpa båten du längtat efter, åka på drömresan eller renovera bostaden.

Med ett privatlån kan du enkelt och relativt snabbt låna pengar, utan såväl säkerhet som kontantinsats och några krav på vad du ska göra med pengarna. Här får du tips på lämpliga ändamål du kan låna pengar till och se vilka långivare som erbjuder bäst privatlån.

Blancolåna jämför de bästa privatlånen

På Blancolåna jämför vi marknadens bästa privatlån som du kan ta för att förverkliga dina drömmar, samla dyra lån för att få bättre ekonomi eller till vad du vill. Genom att jämföra privatlån kan du få hjälp att hitta privatlånen som kan ge dig bäst ränta, lägst månadskostnad och bäst villkor.

Vi granskar alla privatlån objektivt och betygsätter dem baserat på ränta, lånebelopp, löptid, krav och villkor. Privatlån som vi inte anser vara tillräckligt bra för dig som låntagare väljer vi kort och gott att exkludera från våra jämförelser. På så vis kan du vara trygg med att de privatlån som jämförs faktiskt är de som är bäst på marknaden. Självklart står också alla privatlån som vi jämför under Finansinspektionens tillsyn, vilket gör att du kan känna dig trygg med att välja en långivare hos Blancolåna.

Vad skiljer ett privatlån från andra lån?

Vet du vad som skiljer ett privatlån från ett vanligt bolån? Skillnaden är att vid ett privatlån har långivaren inte någon säkerhet för sitt lån. Ett bolån däremot har en säkerhet kopplat till lånet, som ett hus eller en lägenhet. Eftersom ett blancolån inte har någon säkerhet knutet till sig är räntan generellt sett högre på ett privatlån än ett bolån eftersom långivaren inte kan sälja något för att få tillbaka sina pengar, om det nu inte skulle gå som man tänkt sig.

Det finns inga lagregler eller andra bestämmelser som reglerar hur bankerna ska beräkna ränta eller vilken räntesats som ska tillämpas

Det finns ingen lag som reglerar hur banker och långivare ska beräkna ränta och fri räntesättning gäller, vilket framgår hos Konsumenternas.se. Enda kravet är att räntan inte får överstiga 40 % högre än Riksbankens referensränta. Vissa privatlån har en fast ränta men i regel har de en rörlig ränta som sätts individuellt.

Privatlån tas oftast för olika former av privatkonsumtion vid husköp, vid renoveringar eller vid köp av nya vitvaror. Kom ihåg att det är långivaren som bedömer vilken möjlighet låntagaren har att betala tillbaka lånet.

Tips

En individuell ränta sätts utifrån en bedömning som långivaren gör. Du bör jämföra olika alternativ för att få lägsta ränta på ditt blancolån.

Vanliga frågor om privatlån utan säkerhet

Hur ansöker jag om privatlån?

Hur mycket kan jag låna med privatlån?

Kan jag betala av privatlån i förtid?

Privatlån utan fast anställning?

Vad är det för krav för billån?

Vad är det för ränta på privatlån?

Vad är det för skillnad på privatlån och blancolån?

Innehåll reviderad Apr 19, 2024

Skribenter

Per Lindow
  • Per Lindow
  • Per har många års erfarenhet av att jobba med blancolån och konsumentkrediter. Per ansvarar för utveckling av Blancolåna men bidrar också med recensioner och publicerar information om lån och långivare. Läs mer om Per
  • LinkedIn