Ansök om ett lån och förverkliga era drömmar

Behöver du låna pengar men banken säger nej? Då föreslår vi ett lån utan säkerhet och kontantinsats. Med ett blancolån kan du enkelt och snabbt låna pengar utan några krav på vad du ska göra med pengarna. Ingen egendom eller bostad behöver heller tecknas in som säkerhet.

Låna pengar snabbt och enkelt

Här får du tips på lämpliga ändamål du kan låna pengar till och se vilka långivare som erbjuder bäst privatlån. Ansök enkelt online och få besked snabbt!

Vad behöver du låna pengar till?

Båtlån

Går du i tankar om att köpa en båt men saknar ett sparkapital och behöver ett båtlån? Med ett blancolån kan du låna till en båt utan kontantinsats.

Låna pengar till bilköp

Låna pengar till bilköpet utan någon kontantinsats. Jämför blancolån och hitta ett lån med låg ränta. Låna till ny bil eller till att laga din befintliga.

Handpenningslån

Köpt en bostad och behöver pengar till handpenningen? Ta ett handpenningslån och få pengar snabbt och smidigt. Vi listar de bästa lånen!

Husbilslån

Har ni svårt att få ett husbilslån hos banken? Då kan ni låna till en husbil med ett blancolån. Ingen kontantinsats eller säkerhet krävs.

Husvagnslån

Låna pengar till en husvagn och ge er ut på semester. Med blancolån kan ni låna 5000–600 000 kr utan säkerhet och köpa er en husvagn.

Låna till kontantinsatsen

Behöver du en kontantinsats men saknar sparkapital? Med ett blancolån kan du låna ihop till kontantinsatsen. Låna till topplån eller vilket lån som helst.

Låna till pantbrev och lagfart

Vid köp av fastighet eller villa måste lagfart och pantbrev också bekostas. Räcker inte bolånet till lagfarten och pantbrevet kan du ta ett blancolån.

Låna till renovering

Att renovera ska vara kul, utan bekymmer med finansiering. Saknar ni pengar till er renovering finns det flera alternativ till finansiering.

Låna till fritidshus

Funderar du på att köpa en sommarstuga eller fritidshus och behöver låna till kontantinsatsen eller hela bostadens kostnad?

Låna pengar till oförutsedda utgifter

Om du får en oförutsedd utgift eller om du behöver köpa något dyrt är det bra att kunna låna pengar. Det allra bästa är givetvis att spara pengar för att därefter köpa det du vill ha men det är inte alltid möjligt. Att låna pengar är i regel inte så svårt förutsatt att beloppet inte är orimligt stort samt att du har fast anställning med en hyfsad inkomst. Har du inte fast anställning är det svårare att låna pengar men dock inte omöjligt.

Fast anställning

Har du fast anställning och en relativt god inkomst vill många låna ut pengar till dig och du kan själv välja vem du vill låna pengar av. Innan du ansöker om lån bör du jämföra olika bankers och låneinstituts villkor via oss. Har du hittat en bank som du tycker har bra villkor kan du antingen boka ett personligt möte eller skicka in en låneansökan via nätet. Banken kommer därefter göra en kreditprövning för att se om de kan låna ut pengarna.

Typer av lån

Vilken ränta och vilka övriga villkor du får när du lånar pengar beror på typen av lån, vad du lånar till, hur mycket pengar du lånar och hur kreditvärdig du bedöms vara. Den bästa räntan och de bästa villkoren får du när du lånar pengar för att köpa fast egendom som hus eller mark. Anledningen till att långivaren låter dig låna pengar till låg ränta när du köper ett hus är att långivaren har huset som säkerhet och därmed inte tar särskilt stor risk.

Lån utan säkerhet, eller så kallade privatlån, har inte lika bra villkor eftersom långivaren löper större risk att förlora sina pengar när de lånar ut pengar utan säkerhet. Det är därför dessa lån har högre ränta. När du ansöker om lån och det inte är ett lån för att köpa fast egendom är det du själv som är den enda garanten för att pengarna kommer att betalas tillbaka. Banken kommer därför genomföra en omfattande prövning av din kreditvärdighet.

Låneansökan

Idag är det mycket enkelt att låna pengar online. Alla banker och kreditinstitut har idag hemsidor där du enkelt kan fylla i en låneansökan. I din låneansökan behöver du oftast fylla i uppgifter om din arbetsgivare, om din inkomst och om dina utgifter. Du kommer också få fylla i ett medgivande för en kreditprövning. Långivaren kommer därefter låta ett kreditupplysningsföretag genomföra en omfattande granskning av din kreditvärdighet. Din kreditvärdighet avgör om du beviljas lån och till vilken ränta.

Kreditprövning

För att få de bästa villkoren när du vill låna pengar är det viktigt att jämföra olika långivares villkor. Vill du få lägst ränta och bäst villkor bör du jämföra lån via oss. Med hjälp av blancolana.se kan du hitta lån och låna pengar snabbt och enkelt.

Snabblån

Behöver du låna en liten summa pengar och du behöver pengarna omgående är ett snabblån ett alternativ. Snabblån ansöker du om online. Du får i regel tillgång till pengarna redan samma dag, ibland inom ett par timmar. Dessa lån är på mycket låga belopp, oftast under 10 000 kronor och de brukar ha en återbetalningstid på en till tre månader. Räntan på dessa lån är skyhög, varpå dessa lån endast bör tas i nödsituationer.

  • Senast uppdaterad 08 jan 2020